"A serious man": zo zal de volgende film van de broers Joel en Ethan Coen heten. Volgens het vakblad Variety belooft het een komedie te worden, doorspekt met zwarte humor, die zich afspeelt in 1967. Hoofdrolspelers zijn de, althans op het witte doek, relatief onbekende acteurs Michael Stuhlbarg en Richard Kind.
Nadat ze op 27 augustus de 65ste Mostra in Venetië mogen openen met de spionage-komedie "Burn after reading", met Brad Pitt en George Clooney in de hoofdrollen, trekken de broers Coen begin september naar hun thuisbasis Minnesota voor de opnames van hun nieuwe prent.

"A serious man" draait rond een leraar wiens leven uiteenvalt nadat zijn vrouw beslist hem te verlaten en zijn sociaal onbeholpen broer weigert andere oorden op te zoeken.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor theateracteur Michael Stuhlbarg en voor Richard Kind, een komiek die doorgaans vooral bijrollen voor zijn rekening neemt.

De Coen-brothers kaapten in februari met hun vorige prent "No country for old men" een rist Oscars weg, waaronder die voor beste film en beste regie.