WASHINGTON - Het verschil tussen democraat Barack Obama en republikein John McCain is zeer miniem volgens een peiling in de Los Angeles Times.
De senator uit Illinois krijgt 45% van de stemmen achter zijn naam tegenover 43% voor de republikeinse kandidaat, volgens een peiling. In juni had Obama nog 12% voorsprong.

Obama kan de eerste zwarte president van de Verenigde Staten worden. Meer dan zeven op tien kiezers bevestigen dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een zwarte president. Slechts 17% denkt dat het land er niet klaar voor is.

Een overgrote meerderheid van de kiezers (80%) meent dat McCain de noodzakelijke kwaliteiten bezit om president te zijn. 48% daarentegen denkt dat Obama te weinig ervaring heeft om president van de Verenigde Staten te worden. 84% van de ondervraagden oordelen dat McCain zeer vaderlandslievend is.

Slechts 55% denkt hetzelfde bij Obama. Economie zal het belangrijkste thema worden volgens de kiezers, gevolgd door Irak. Obama wordt als de beste kandidaat (45%) beschouwd om economische problemen op te lossen. Amper 28% denkt dat McCain betere oplossingen heeft om de economische crisis op te lossen.