Tiener overleden na ongeval tijdens CM-vakantie
Jens Van Looy was een beloftevolle speler bij KFC Tongerlo. Ook daar kwam de klap van zijn overlijden hard aan.rr
De 16-jarige Jens V.L., die vorig weekend levensgevaarlijk gewond raakte tijdens een kamp van de Christelijke Mutualiteiten (CM) in Tsjechië, is dinsdagvoormiddag in het ziekenhuis van Herentals aan zijn verwondingen overleden. Dat zegt Rik Dessein, directeur communicatie van de CM.
Tijdens de CM-jeugdvakantie in Tesov was de tiener uit de regio Turnhout ten val gekomen tijdens een loopspel. Hij liep daarbij een ernstig nekletsel op. De ouders van de jongen, die onmiddellijk op de hoogte werden gebracht van het ongeval van hun enige kind, vertrokken zondag vanuit Westerlo naar Tesov. De jongen werd maandagavond samen met zijn ouders naar België gerepatrieerd en naar het ziekenhuis van Herentals overgebracht. De tiener overleed dinsdag rond 10 uur aan zijn verwondingen.

De overige 39 vakantiegangers en 5 monitoren bleven in Tsjechië en werden er begeleid door medewerkers van het Rode Kruis-Vlaanderen, die speciaal naar het pension afreisden. 'Zij worden dinsdagnamiddag over de tragische afloop op de hoogte gebracht', aldus Dessein. 'Het vakantieprogramma werd de voorbije dagen al aangepast. Er werd tijd en ruimte gemaakt om de traumatische ervaring te bespreken en te verwerken', aldus nog Dessein. De groep keert morgen terug naar huis.

Jens was met de CM-jeugddienst Kazou uit de regio Turnhout tien dagen op vakantie in Tsjechië.