Trekt Fabiola met kogelvrije vest naar defilé?
Foto: belga
Noch de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, noch het koninklijk paleis kan of wil maandag bevestigen dat koningin Fabiola dinsdag, tijdens het defilé van de nationale feestdag, een kogelvrij vest zou dragen. Er worden wel extra maatregelen getroffen om de veiligheid van de koninklijke familie te verzekeren.
Naar aanleiding van de doodsbedreigingen aan het adres van koningin Fabiola en de gebeurtenissen in Nederland verzekerde de FOD Binnenlandse Zaken eind vorige week al dat extra aandacht wordt besteeds aan de veiligheid van de koninklijke familie.

Alle mensen die uitgenodigd zijn voor het defilé ondergaan een dubbele controle en talloze militaire, federale en lokale politieagenten staan in de buurt geposteerd. Hoeveel agenten precies ingezet worden, wil de overheidsdienst niet meedelen.

Volgens enkele kranten zou koningin Fabiola een dunne kogelwerende vest onder haar jurk dragen. De Concentra-kranten kregen daar geen officiële bevestiging van, maar drie verschillende bronnen zouden het nieuws bevestigd hebben.

In het belang van de veiligheid wil de FOD Binnenlandse Zaken dat nieuws niet bevestigen of ontkennen. Ook de woordvoerder van het koninklijk paleis doet daarover geen uitspraken, 'eveneens in het belang van de veiligheid'.