Franse toerist slaat vierjarig dochtertje in coma
Foto: afp
ROME - Een Franse toerist in Rome heeft zijn vierjarige dochter met haar hoofd zo hard tegen de stenen basis van een monument geslagen, dat het meisje in coma raakte. Dat heeft de politie zondag verklaard.
Het kinderziekenhuis waar het meisje naartoe werd gebracht omschreef haar toestand als 'stabiel maar zeer kritiek'.

Een Canadese toerist wees de politie er zaterdagavond op dat de man uitermate vreemd met het kind bezig was. Het meisje huilde en schreeuwde en de man hield het op een ongezonde manier vast, aldus de politie.

Toen een agente de man daarop om zijn papieren vroeg begon hij zijn dochtertje met haar hoofd tegen de steen te beuken. De Canadees pakte het kind, de agente probeerde de man vast te grijpen en vroeg om versterking.

De man trachtte te ontsnappen, maar werd tegengehouden door voorbijgangers. Daarop wilde de man zijn eigen hoofd tegen het steen aanknallen, maar dat werd voorkomen. In de rugzak van de man vond de politie medicijnen die erop duiden dat de man onder psychiatrische behandeling was. Hij is in hechtenis genomen.

De moeder, die op vakantie was in Turkije en dacht dat haar man en dochter thuis in een voorstad van Parijs waren, heeft meteen het vliegtuig naar Rome genomen toen zij door de politie werd gebeld.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig