PESCARA - De Italiaanse wereldkampioen Paolo Bettini (Quick Step) heeft de Trofeo Matteotti (cat. 1.1) gewonnen. Bettini haalde het in Pescara in een spurt met vijf voor zijn landgenoten Francesco Reda en Pasquale Muto.
Voor de 34-jarige Bettini is het zijn tweede succes de voorbije weken, na eerder al een rit weggekaapt te hebben in de Ronde van Oostenrijk. Twintig dagen voor de aanvang van de olympische spelen, waar Bettini zijn titel zal verdedigen, groeit hij dus naar zijn beste vorm toe.

'De Trofeo Matteotti is het sluitstuk van een intense trainingsperiode in de Abruzzen. De vorm gaat er met de dag op vooruit en deze 190 km lange race was een goede test', aldus Bettini die zijn voorbereiding op de olympische spelen afrondt in de Ronde van Wallonië.

'Ik start komende zaterdag in de Belgische wedstrijd en vlieg dan naar Spanje voor deelname aan de San Sebastian Classic. Ik hoop dat in dan in topvorm ben voor Peking.'

Uitslag:
1. Paolo Bettini (Ita/Quick Step) de 188,5 km in 4:45
2. Francesco Reda (Ita)
3. Pasquale Muto (Ita)
4. Fabio Gilioli (Ita); 5. Filippo Simeoni (Ita); 6. Daniele Callegarin (Ita) op 0.30; 7. Massimi Giunti (Ita); 8. Ruslan Podgornyy (Oek); 9. Francesco masciarelli (Ita); 10. Luigi Sestili (Ita)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig