Een duiker is zondagmiddag om het leven gekomen in de steengroeve van Barges, nabij Doornik. Twee andere duikers zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het dodelijke slachtoffer, een 55-jarige voorzitter van een duikclub uit Moeskroen, had meer dan duizend duiken op zijn teller. Een hartstoornis werd hem fataal.
De hulpdiensten van Doornik werden zondag omstreeks 15.30 uur op de hoogte gebracht van het ongeluk. Twee ziekenwagens en een dienstwagen van het duikteam van de brandweer van Doornik kwamen ter plaatse. In de steengroeve waren drie duikers in de problemen geraakt.

Duikers van de brandweer konden twee van hen veilig op het droge krijgen. Ze werden opgenomen in het ziekenhuis van Doornik. Voor de derde duiker kwam alle hulp te laat. De 55-jarige Régis Hannicart overleed later in het ziekenhuis. Het was een hartstoornis en niet een ongeluk of een duikfout die aan de oorzaak lag van het overlijden.

Het slachtoffer, afkomstig uit Lauwe, laat een vrouw en twee kinderen achter. Hij had al heel veel ervaring met duiken, op plaatsen overal ter wereld.

De twee andere duikers, een 41-jarige vrouw uit Frankrijk en een 45-jarige man uit Frasnes-lez-Buissenal, werden opgenomen in het ziekenhuis, maar hun leven is niet in gevaar.

Aan de steengroeve van Barges, die een diepte heeft van 48 meter, zijn een drietal duikclubs gevestigd. Elk weekend komen er honderden liefhebbers duiken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig