Stijn Devolder geeft uitgeput op
Foto: © Photo News
EMBRUN - Stijn Devolder (Quick.Step) is tijdens de vijftiende rit van de Ronde van Frankrijk uit de wedstrijd gestapt. Hij gaf op na ongeveer 60 kilometer tijdens de beklimming van de Col Agnel, een berg buiten categorie.
Devolder, dit voorjaar winnaar van de Ronde van Vlaanderen, wilde in zijn eerste Tour een goed klassement rijden maar stond na veertien ritten op een tegenvallende 26e plaats op bijna veertien minuten van gele trui Cadel Evans.

'Stijn was totaal leeg', zegt zijn vertrouwensman Dirk Demol. 'Hij voelde het ook al enkele dagen aankomen zonder dat hij daar een woord over repte. Zo is Volderke. Als er iets broeit, praat hij daar niet over. Ook voor mij is zijn opgave dus een complete verrassing. Vanavond in het hotel proberen we te analyseren en zijn verder programma voor het einde van 2008 samen te stellen'

Overigens komt er op het einde van dit eerste jaar al een einde aan de samenwerking van Dirk Demol met de leiding van Quick.Step. Demol keert naar terug zijn oude stal aan de zijde van Johan Bruyneel bij Astana. Omdat Stijn Devolder zijn woord al gegeven heeftaan Patrick Lefevere om zijn contract te verlengen, komt er dus een einde aan de samenwerking tussen de Devolder en Demol.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig