Barcelona wil af van Samuel Eto'o
Samuel Eto'o Foto: © JOSEP LAGO
De directie van FC Barcelona heeft aan zijn Kameroense aanvaller Samuel Eto'o de toestemming gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Zaterdag zaten beide partijen rond de tafel en werd beslist om, ondanks een nog tot 2010 doorlopend contract, een einde te maken aan de samenwerking, zo melden verschillende Spaanse media zondag.
De 27-jarige Eto'o is na Ronaldinho (AC Milan) en Deco (Chelsea) al de derde sterspeler die bij Barcelona vertrekt. De nieuwe coach Pep Guardiola had al eerder aangegeven dat enkele vedetten na het mindere seizoen van Barça zouden moeten opkrassen. Daarbij werden steeds de namen van deze drie spelers geciteerd.

Eto'o gaat maandag wel nog mee op oefenkamp naar Schotland maar hij mag ondertussen onderhandelingen voeren met andere clubs. Begin deze week had de spits al verklapt dat verschillende teams aan zijn mouw trekken. Onder andere Inter Milaan en Arsenal zouden naar zijn diensten hengelen.

Uit Oezbekistan kwam dan weer een fenomenaal bod van Kuruvchi dat hem een jaarloon van 40 miljoen euro biedt. Eto'o bezocht de club deze week om er ter plaatse de accommodaties te bekijken. De kans lijkt evenwel klein dat de sterspeler zich sportief zal begraven bij een onbekende Oezbeekse ploeg.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig