BAGDAD - Bij een aanval op een Amerikaanse militair voertuig in Bagdad zijn maandag een Amerikaans soldaat en een Iraakse tolk om het leven gekomen. Bij een aanval zondagmorgen in het noorden van Irak zijn twee soldaten van de 101ste Luchtlandingsdivisie gedood, en is een andere militair verwond. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse militaire commando in Bagdad bekendgemaakt.
De aanval werd uitgevoerd in de wijk al-Soulaich in het noorden van Bagdad, aldus een Amerikaans militair woordvoerder. Een soldaat van een tankdivisie en zijn tolk kwamen om het leven. De dader(s) gebruikte(n) explosieven en vuurde(n) met een wapen van klein kaliber.

hinderlaag

Nabij Tal Afar, ten westen van de stad Mosoel, belandde een Amerikaans militair konvooi in een hinderlaag. Drie soldaten raakten gewond. Twee van hen overleden even later in een veldhospitaal.

Niemand van de aanvallers werd gedood of gevangengenomen.

Zaterdag kwam één militair kwam om in Bagdad nadat hij onder vuur was genomen met lichte wapens en een granaatwerper. De soldaat hield de wacht voor een bank toen hij werd aangevallen. Hij overleed in een nabijgelegen hulppost aan zijn verwondingen.

Vrijdag overleed een lid van de derde infanteriedivisie toen hij ten westen van Falloedja met zijn voertuig over een explosief reed.