NICE/BASTIA - Zondagavond werd er een aanslag gepleegd tegen een openbaar gebouw nabij de luchthaven van Bastia, in het noorden van Corsica. Dat meldt de politie. Volgens de eerste vaststellingen heeft de explosie geen gewonden veroorzaakt. In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij twee explosies in de Franse stad Nice zestien mensen licht gewond geraakt. De Corsicaanse nationalistische groepering FLNC heeft maandag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslagen in Nice.
Het getroffen gebouw nabij de luchthaven van Bastia Poretta werd gebruikt als opslagplaats voor onderhoudsmateriaal van de landingsbanen. Deze aanslag komt er minder dan 24 uren na de dubbele aanslag tegen openbare gebouwen in Nice, en twee dagen nadat het Nationaal Bevrijdingsfront voor Corsica (FLNC) een verbreking van het staakt-het-vuren heeft afgekondigd.

Aanslagen in Nice

Voor de ingang van de regionale directie van de Douane en de Schatkist deden zich in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies voor. Zestien mensen, die zich in aanpalende gebouwen bevonden, raakten gewond. In de buurt van de plaats van de aanslagen werd een auto gevonden die in Corsica gestolen was en waarin een ontsteker en benzine aangetroffen werd, aldus de prefect van het departement Alpes-Maritimes.

De aanslagen werden opgeëist in een telefoontje naar een radiostation in Ajaccio. De beller identificeerde zich niet. Zijn stem werd herkend als die bij vorige telefoonoproepen waarin FLNC-aanslagen werden opgeëist.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy, veroordeelde maandag de opflakkering van het terroristisch geweld als ,,mafia-achtig". Hij zei alle middelen te zullen aanwenden om het geweld te stoppen.