BRUSSEL - Een kleine 100 werknemers van de Postcheque hebben vanmorgen met een spontane staking opnieuw hun ongenoegen laten blijken over de plannen die de Post-directie heeft met de Bank van de Post. "Er is geen reden tot ongerustheid," zegt de woordvoerder van de Post, "de verkoop aan Fortis wordt pas afgerond in 2003."
Een groep personeelsleden van de Postcheque -een 70-tal volgens de directie, ongeveer 120 volgens de vakbonden- uitte haar "algemeen ongenoegen" over de houding van de Post en de geruchten die op de werkvloer de ronde doen in verband met de verkoop van de Bank van de Post aan de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis.

Topman Frans Rombouts kondigde woensdag op een persconferentie aan dat de Post haar 50 %-belang in de Bank verkoopt aan Fortis. Het nieuws zorgde voor onrust bij de werknemers van de Postcheque, de financiële afdeling van de Post die het logistieke werk levert voor de Bank van de Post.

Dat zorgde voor een spontane actie van enkele tientallen personeelsleden. Gisteren bleef het kalm, maar vanmorgen werd opnieuw actie gevoerd.

"De geruchtenmolen is op gang gekomen, omdat de directie vooraf de personeelsleden niet had ingelicht," zegt Jan Eyndels van de liberale vakbond VSOA.

"We begrijpen de onrust van de personeelsleden," zegt Post-woordvoerder Lens, "maar daar is geen reden voor. De verkoop verloopt in fasen en zal pas afgerond zijn in 2003. Elke verandering wordt overlegd met de vakbonden."

Er moet nog beslist worden welke activiteiten bij de Post blijven en welke worden overgebracht naar Fortis. De Post zal bovendien van de diensten van de Postcheque gebruik blijven maken, aldus nog de woordvoerder. Het is nog veel te vroeg om over ontslagen te spreken. Voorlopig is er geen contact tussen personeel en directie voorzien.