In de Tsjechische plaats Brno is een zevenjarig jongetje maandenlang door zijn kannibalistische moeder vastgeketend in de kelder. Het kind werd in de kelder deels gevild maar is nog steeds in leven. De feiten maakten deel uit van een religieuze foltering, waarvan het proces momenteel aan de gang is.
De feiten dateren van de tweede helft van 2006 tot begin 2007. Het was de buurman van de zevenjarige Ondrei Mauerova die de gruwelijke ontdekking deed. Per toeval had de buurman beelden van de folteringen gezien waar de moeder van Ondrei samen met enkele familieleden het rauwe vlees van haar zoontje opat. Ook het negenjarige broertje Jakub werd geboeid en opgesloten in kooien.

Beide broers waren het slachtoffer van rituele foltering. Ze werden verbrand, geslagen met broeksriemen moesten soms dagenlang in hun eigen urine staan. De jongens werden het slachtoffer van seksueel misbruik en werden verplicht met messen in hun huid te kerven.

De moeder van Ondrei, Klara Mauerova, installeerde een monitor in de keuken om de folteringen in de kelder te bekijken. De beelden verschenen echter ook op de babymonitor van de buurman. Hij waarschuwde de politie die in het huis binnenviel en de broers bevrijdde.

In de kelder bevond zich Barbora Skrlova, die zich voordeed als de 13-jarige pleegzus. Later bleek de 34-jarige vrouw één van de folteraars. Zij vluchtte naar Noorwegen, maar werd toch gevonden. Ook de zus van de moeder nam deel aan de beulpraktijken.

Het gerechtelijke proces over de gruweldaden in de Zuid-Tsjechische Brno is momenteel aan de gang. Naast Klara Mauerova staan ook de zus Katerina, Barbora Sklova, broer Jan Skrla en Jan Turek, een vriend, terecht.

De moeder van de twee jongens zegt door Skrlova en haar religieuze cultus gebrainwashed te zijn. 'Verschrikkelijke dingen zijn er gebeurd. Ik zie dat nu in en kan niet begrijpen hoe ik dat ooit heb kunnen toestaan.'

De hele cultus stond onder leiding van een man die zich 'dokter' liet noemen. Hij sms'te aanwijzingen naar de vrouwen. Alle betrokkenen worden voorgeleid in de rechtbank.