Nieuw boetesysteem heeft kinderziektes
gia
Foto: © Gianni Barbieux
BRUSSEL - De onmiddellijke inning van verkeersboetes via De Post, ingevoerd op 1 april, verloopt niet zoals het hoort. De behandelingstermijnen blijken te krap berekend, de informatica is niet voorzien op het feit dat de eigenaar van een voertuig niet noodzakelijk de bestuurder is en de uitwisseling van informatie tussen De Post, de politie en het parket is ondermaats, zegt CD&V dat zich baseert op verslagen van de politiezones.
Als de eigenaar van een wagen niet de bestuurder was op het moment van de overtreding, kan de naam niet meer aangepast worden nadat de boete is doorgestuurd van de politie naar de Post. Er worden ook vaak aanmaningen verstuurd nadat de boete betaald is.

Nu al liggen bij de gerechtelijke arrondissementen honderden boetes die niet meer geïnd kunnen worden, weet Het Laatste Nieuws.

Maar minister van Mobiliteit Renaat Landuyt ontkent op de VRT dat er grote problemen zijn. Volgens hem kunnen de problemen makkelijk opgelost worden door de termijn tot de herinnering verstuurd wordt, te verlengen.