Zes op tien Belgen tevreden over werksfeer
Foto: fdm
BRUSSEL - Ruim zestig procent van de Belgische werknemers is tevreden over de sfeer in hun bedrijf. Dat blijkt uit een enquête via de websites van StepStone, de belangrijkste Europese aanbieder van on line carrièremogelijkheden. In vergelijking met andere Europese landen scoort België middelmatig.
Volgens het onderzoek vindt 48 procent van de ondervraagden de werksfeer goed, 14 procent spreekt zelfs van een uitstekende ambiance. Daartegenover kijkt 21 procent uit naar het einde van de werkdag en verklaart 17 procent van de respondenten op zoek te zijn naar een andere job.

De Noorse en Zweedse ondernemingen komen het best uit het onderzoek: respectievelijk 54 en 53 procent van de werknemers zijn enthousiast over de sfeer die er heerst. Nederland zit op dezelfde lijn als België. In Duitsland en Italië is de stemming op kantoor heel wat minder goed.

Aan de enquête namen 8.494 mensen deel uit acht Europese landen (België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen en Zweden).