The Revenge of the Sith, het laatste hoofdstuk uit de Star Wars-saga, was gisteravond nog maar net in première gegaan in de Amerikaanse bioscopen, of er stond al een kopie op het internet. Met het populaire uitwisselingsprogramma Bittorrent is de film al te downloaden. Volgens Waxy.org was de prent zelfs woensdag al verkrijgbaar.
Hollywood heeft meteen hard gereageerd. Volgens de president van de Motion Picture Association of America (MPAA), Dan Glickman, zullen de piraten die de film verspreiden opgespoord en gepakt worden. ,,Om de kwaliteit van films te waarborgen voor de fans moeten we deze internetdieven stoppen en het illegaal handelen in materiaal waar copyright op zit. Mijn boodschap aan de dieven is simpel: jullie stelen, dat is verkeerd en we weten jullie te vinden'', aldus Glickman.

Daarmee ziet het er naar uit dat de filmindustrie eenzelfde lot beschoren is als de muziekindustrie. Die laatste beweert nog steeds vele honderden miljoenen dollars mis te lopen door uitwisselprogramma's als BitTorrent en Kazaa. Dat filmbestanden vele malen groter zijn dan muziekbestanden is door nieuwe technieken als BitTorren en snellere internetverbindingen geen drempel meer voor het binnenhalen van films.