Britse geheime dienst ontkent moord op Diana
Het voormalige hoofd van MI6 heeft vandaag ontkend dat de Britse geheime dienst in 1997 prinses Diana om het leven heeft gebracht. Sir Richard Dearlove, die als getuige is opgeroepen in het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Diana en haar vriend Dodi Al Fayed, noemde het onmogelijk dat agenten van de dienst een dergelijke operatie zouden hebben uitgevoerd.
Dearlove was het hoofd van de dienst toen Diana en haar vriend op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwamen. De vader van Dodi, Mohamed Al Fayed, beweert al jaren dat de geheime dienst in opdracht van prins Philip het koppel om het leven heeft gebracht. Die bewering herhaalde hij dinsdag.

Dearlove zei dat hij destijds persoonlijk gezag had over alle buitengewone operaties, maar dat voor een dergelijke actie nooit toestemming is gevraagd.

Het huidige gerechtelijke onderzoek moet uitsluitsel geven over de complottheorieën die de ronde doen over de dood van Diana en Dodi. Eerder Brits en Frans onderzoek leidde tot de conclusie dat er geen sprake was van moord, maar van een tragisch ongeval veroorzaakt door chauffeur Henri Paul, die dronken was en te hard reed.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig