OOSTENDE - In zijn woonplaats Oostende is vice-premier Johan Vande Lanotte (SP) deze morgen in het huwelijk getreden met Marijke Schaepelinck. Het paar verkoos een sobere huwelijksplechtigheid op het stadhuis. Nadien werd het feest met vrienden en familie in besloten kring gevierd.
Op het huwelijk waren de ouders van Johan Vande Lanotte, zijn 4 kinderen alsook de 2 kinderen van zijn echtgenote aanwezig. Het publiek werd tijdens de huwelijksplechtigheid in de Alice Freyzaal van het Oostendse stadhuis op afstand gehouden. Enkel 34 genodigden van het echtpaar waren aanwezig op een privéplechtigheid. Onder hen zakenmensen en de SP-schepenen van Oostende, maar geen politici uit de federale regering.

Het huwelijk van Vande Lanotte en Marijke Schaepelinck werd voltrokken door burgemeester Jean Vandecasteele (SP). Hij wenste het paar veel succes en veel tijd voor elkaar. De getuigen voor het huwelijk waren Adecco-topman Patrick De Maesenneire, een persoonlijke vriend van Johan Vande Lanotte, en Anne Van Nuffel een vriendin van de bruid.

Na afloop van de plechtigheid ging het gezelschap naar het Fort Napoleon in de Duinen voor een feest besloten kring.