UTRECHT - De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende heeft dinsdagochtend laten weten dat de Nederlandse regering 1 miljoen euro geeft aan de Serious Request-actie van 3FM, die geld wil ophalen voor de slachtoffers van landmijnen. De Belgische collega's van Studio Brussel doen dit jaar ook mee met de 3FM-actie. Drie dj's zijn vanmorgen een soortgelijk Glazen Huis in Leuven ingegaan.

Het bedrag wordt gestort op de rekening van het Internationale Rode Kruis, zodra ook via de bevolking 1 miljoen euro is ingezameld.

Balkenende sloot dinsdag drie Nederlandse dj's op in het Glazen Huis op het Neude in Utrecht. Net als StuBru-presentatoren Peter Van de Veire, Tomas De Soete en Christophe Lambrecht blijven zij daar zes dagen zitten zonder eten en maken ze onafgebroken radio om op die manier geld op te halen voor slachtoffers van landmijnen.

,,Heel veel succes. Ik bewonder jullie'', zei Balkenende vlak voor hij symbolisch de sleutel van het Glazen Huis omdraaide. ,,Maar ik ga er wel van uit dat jullie hetzelfde bedrag binnenhalen met de actie.''

De afgelopen twee jaar voerde 3FM ook al actie. In 2004 werd een miljoen euro opgehaald voor de vluchtelingen in Darfour en de actie vorig jaar voor ontheemde kinderen in Congo bracht 2,2 miljoen euro op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig