,,Music for Life'' van start
LEUVEN - Dinsdagmorgen is de benefietactie ''Music for Life'' van Studio Brussel ten voordele van het landmijnenprogramma van het Rode Kruis van start gegaan. De dj’s Peter Van de Veire, Tomas De Soete en Christophe Lambrecht, zullen van 19 tot 24 december in een radiostudio op het Martelarenplein in Leuven onafgebroken verzoekplaatjes draaien in ruil voor een gift voor dit goede doel.
Iedereen kan via stubru.be voor 2 euro ook ''What’s This'' downloaden, de single die Flip Kowlier, Gabriel Rios en Michael Franti voor deze benefietactie maakten. Via deze site kan men ook deelnemen aan een internetveiling voor bijvoorbeeld een thuisconcert van groepen als Zornik, Hooverphonic, Joost Zweegers en An Pierlé. Er worden op diverse plaatsen in het land ook fuiven georganiseerd waarvan de opbrengst eveneens naar de actie gaat.

De drie dj’s zullen continu in de studio op het Martelarenplein verblijven. Die werd gebouwd als een ''Glazen Huis'' zodat passanten hen aan het werk kunnen zien. De Leuvense burgemeester Louis Tobback en Marcel Vanthilt waren dinsdagmorgen present ''om hen op te sluiten''.

Groentesapjes

Om hun statement voor het goede doel in de verf te zetten zal het drietal zes dagen lang ook niet eten, met uitzondering van vruchten- en groentesapjes. Op 24 december wordt het geheel afgesloten met een slotshow op Eén met Marcel Vanthilt.

De benefietactie inspireert zich op het initiatief ''Serious Request'' dat de Nederlandse radio 3FM op hetzelfde moment al voor het derde jaar op rij organiseert in Utrecht. Het doel van de actie - hulp aan de inspanningen die het Rode Kruis levert om wereldwijd landmijnen op te ruimen - wordt tijdens de Leuvense zesdaagse onder meer geïllustreerd met radioreportages die Stijn Van de Voorde in verband met deze problematiek maakte samen met een delegatie van het Rode Kruis in Cambodja.