Style & Concept, een bouwbedrijf uit Sint-Martens-Latem, zorgt de komende maanden en jaren niet voor een nieuwe Belgische cyclocrossploeg, maar is wel een nieuwe Vlaamse veldritsponsor. De ploeg zelf zal onder Tsjechische vlag varen onder de banier van Tsjechische Cyclocross Podborany.
Dat houdt in dat de renners geen eliterenners met maar zonder contract worden en dus betaald zullen worden volgens een premiesysteem. Zondagochtend werd het project voorgesteld in Gavere.

Voorlopig wordt één renner gesponsord door Style & Concept: de Tsjech Kamil Ausbuher. Dieter Vanthourenhout komt er ook bij, maar de wereldbekerleider bij de beloften wil uit respect voor zijn huidige sponsor slechts na het WK in Hooglede zijn nieuwe trui aantrekken. De twee renners zijn safe tot eind 2009.

Cosponsors zijn Empella voor de fietsen, Vermarc voor de kledij, Lambrecht Motorhomes, AVS en Focus-WTV. Peter van de ploeg is Michel Verschueren van RSC Anderlecht. Sportief directeur is initiatiefnemer Dirk Vanopbroeke. ,,Het ligt in onze bedoeling om tegen het begin van volgend seizoen vier of vijf renners te sponsoren", zegt hij.

,,Ik sprak al met de Amerikaan Jonathan Page, maar zijn vraagprijs ligt te hoog. Ook met de Tsjech Zdenek Mlynar had ik al een onderhoud, maar bij hem zit nog een fietsenconstructeur in de weg. We proberen hoe dan ook nog een sterke buitenlandse renner te strikken samen met nog een jonge Belgische belofte. Die mix willen we in de toekomst behouden. Naar volgend seizoen toe heb ik al twee kandidaat-cosponsors, maar we willen wel een kleine, beperkte ploeg blijven."