De Queen doet een stapje terug
Ze mag dan voor haar leeftijd nog in bijzonder goede vorm zijn, toch lijkt de 80-jarige Britse koningin Elizabeth II van plan te zijn om het (iets) rustiger aan te gaan doen. Die conclusie trekt de Mail on Sunday uit het nieuws dat belangrijke medewerkers uit Buckingham Palace, in hartje Londen, gaan verhuizen naar Windsor Castle.
En in dat kasteel, zo heeft de vorstin al lang geleden laten weten, zal ze zich uiteindelijk terugtrekken.

Dat haar persoonlijke assistent Angela Kelly, die volgens de Queen ,,als een zuster" voor haar is, samen met haar page Paul Whybrew binnenkort hun intrek nemen in Windsor vloeit voort uit het voornemen van de Queen om een aantal ceremonies die nu op Buckingham Palace plaatsvinden te ,,verhuizen" naar de rand van de hoofdstad.

Maar dat is volgens kenners niet de enige maatregel die erop wijst dat Elizabeth het kalmer aan wil gaan doen. Ook haar takenpakket zal binnenkort worden verminderd, ongetwijfeld tot genoegen van kroonprins Charles, die het drukker gaat krijgen maar ook meer verantwoordelijkheden krijgt.

Momenteel neemt Charles een derde van de koninklijke verplichtingen voor zijn rekening en dat zal worden uitgebouwd tot de helft. Hij zal voor die taken Buckingham Palace als basis hebben, terwijl zijn moeder plechtigheden zoals het verlenen van ridderordes vanuit Windsor zal verrichten.