Vanhaezebrouck mag blijven, maar voorzitter Genk stapt op
Vanhaezebrouck behoudt het vertrouwen van Genk Foto: belga
Harry Lemmens stopt met onmiddellijke ingang als voorzitter van KRC Genk. De club bevestigt het vertrouwen in trainer Hein Vanhaezebrouck. 'Maar we volgen de situatie op de voet', luidt het.
De beslissing viel tijdens een crisisoverleg van de Raad van Bestuur. Tijdens datzelfde overleg werd eveens het vertrouwen in trainer Hein Vanhaezebrouck bevestigd.

'Dit vertrouwen is niet gebonden aan welke conditie dan ook, maar uiteraard zullen wij de situatie op de voet volgen en van week tot week evalueren', voegde algemeen directeur Dirk Degraen er op de persconferentie aan toe. Geen nieuwe voorzitter

'Clubvoorzitter Harry Lemmens legt met onmiddellijke ingang zijn functie als clubvoorzitter neer', meldde Degraen nog.

'Hij wenst hierover geen verdere verklaringen af te leggen. Hij wil zich net als Jos Vaessen niet meer bezighouden met de dagelijkse leiding van de club. Zij blijven beiden wel beschikbaar voor KRC Genk'.

11 punten na 11 matchen

De functie van Lemmens, die in juni 2006 Jos Vaessen opvolgde als clubvoorzitter, zal niet meer ingevuld worden. Zijn bevoegdheden worden overgenomen door Herbert Houben, voorzitter van de Raad van Bestuur.

'Met deze herschikking van bevoegdheden willen wij meer duidelijkheid verschaffen naar de supporters toe. Op dit ogenblik weet niemand meer wie wat doet bij de club', aldus Degraen.

Het crisisoverleg kwam er maandag na de recente slechte resultaten van Genk. De Limburgse club staat na 11 speeldagen pas 14e in de competitie, met 11 punten.

Afgelopen weekend verloor de club nog maar eens een thuiswedstrijd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig