Een Brits model en tv-presentatrice die op een afschuwelijke manier werd verminkt door haar ex-vriend heeft haar nieuwe gezicht getoond. Katie Piper werd in 2008 overgoten met een bijtend zuur in haar gezicht. Meer dan dertig operaties later durft Piper opnieuw naar buiten komen.
Van het jonge frisse gezicht van Piper blijft bitter weinig over. Het zuur drong door de vier huidlagen van de 26-jarige vrouw. Ze werd blind aan een oog en chirurgen moesten de huid van haar volledige gezicht verwijderen.

'Ik dacht niet dat ik dit ging overleven want mijn gezicht viel er letterlijk af, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe mooie gezicht', getuigt Piper.

Piper was 26 toen ze werd aangevallen door haar ex-vriend Daniel Lynch. Hij verkrachtte haar eerst in een Londens hotel, sloeg haar in elkaar en dreigde haar op te hangen. Een dag nadien belde hij haar op en vroeg of ze naar het internetcafé naast haar flat wilde komen.

Toen ze daar binnenkwam werd Piper door een handlanger van Lynch overgoten met het bijtende zuur. Beide mannen werden veroordeeld, Lynch kreeg levenslang. De rechter vertelde hen: 'Het slachtoffer had een gezicht dat natuurlijke schoonheid uitstraalde, jullie gezicht symboliseert het kwade'.

Later deze maand zendt het Britse Channel 4 een documentaire uit over de lange revalidatie van Piper.

Bekijk hier foto's van het gezicht van Katie Piper.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig