Oplichter Spaanse vakantiehuisjes opgepakt
Foto: *
De 41-jarige man die ervan wordt verdacht honderden vakantiegangers te hebben opgelicht door al verhuurde of niet-bestaande vakantiehuisjes in Spanje te verhuren, is donderdag in het Spaanse Guardamar opgepakt, aldus de Groningse politie.

De politie kwam de man, Marcel P. Brunekreef, op het spoor via een contact van de 41-jarige verdachte. Deze tweede verdachte, een 47-jarige man uit Arnhem, stond op het punt hem op te zoeken in Guardamar. De politie heeft de tweede verdachte aangehouden in zijn woning in Arnhem. De Spaanse politie heeft de hoofdverdachte korte tijd later aangehouden.

De zaak kwam in juli aan het licht toen aanvankelijk tien gedupeerden aangifte deden omdat zij tevergeefs naar Spanje waren afgereisd. Daarna werden zeker vijfhonderd aangiften gedaan door Nederlanders en Belgen. De 41-jarige eigenaar van villaspanjehuren.nl sloeg op de vlucht en liet zijn kantoor in Groningen onbeheerd achter.

Een tienkoppig rechercheteam heeft drie maanden lang aan de zaak gewerkt. De verdachte stond internationaal geregistreerd voor arrestatie en had in Nederland een strafblad. Hij wordt aan Nederland uitgeleverd, waarna de verhoren kunnen beginnen.