Rode Duivel Vincent Kompany tekent een verbeterd contract bij Manchester City, dat hem tot 2014 aan de Engelse club bindt.

De 23-jarige Kompany maakte zondag in het competitieduel bij Wigan zijn wederoptreden voor Manchester City. De ex-Gouden Schoen, die lange tijd buiten strijd was omwille van een operatie aan zijn teen, viel twintig minuten voor tijd in.

'Mijn ambities stroken met die van City', zegt Kompany op de clubwebsite. 'Ik wil een van de sleutelspelers van dit team zijn. We zijn nu een volwassen ploeg en hebben dit seizoen een grote stap vooruit gezet, zowel wat mentaliteit als profiessionalisme betreft. Net daarom doen we het beter dan vorig jaar', aldus de Belg, die met City momenteel vijfde staat in de Premier League, met 17 punten uit 8 wedstrijden.

De laatste tijd werd Kompany gelinkt aan Barcelona, maar die overstap gaat dus niet door. 'Vincent is een modelprof, die zijn waarde voor het team al op verschillende posities bewezen heeft', stelde manager Mark Hughes. 'Hij is een echte meerwaarde', aldus Hughes.

Kompany speelt sinds augustus 2008 voor City. Daarvoor was hij actief bij het Duitse Hamburg en Anderlecht.