Ex-Sugababe Mutya wil originele groep samenbrengen
Foto: pdw
Mutya Buena heeft heimwee naar de beginjaren van de Sugababes. De zangeres, die de band in 2005 vaarwel zei, probeert haar vriendinnen van weleer te overhalen om de opnieuw van start te gaan met de originele bezetting.

Buena richtte in 1998 samen met Keisha Buchanan en Siobhan Donaghy het trio Sugababes op. In 2001 hield Donaghy het als eerste voor bekeken. Zij werd vervangen door Heidi Range.

In 2005 stapte Buena zelf uit de groep, om persoonlijke redenen. Nadien legde ze zich toe op een solocarrière. Keisha Buchanan verliet vorige maand als laatste originele lid de band.

Blijkbaar heeft Buena haar problemen met de meisjes opzij kunnen zetten en ze onderneemt verwoede pogingen om hen te overhalen om samen te werken. 'Nu alle orginele Sugababes de groep verlaten hebben, zouden we opnieuw onze krachten kunnen bundelen', liet Buena zich ontvallen.

Ze is er rotsvast van overtuigd dat de drie opnieuw kunnen scoren. Donaghy en Buchanan zeggen voorlopig geen neen. 'Mutya is gebrand op het idee om opnieuw samen te komen. Keisha concentreert zich wel op een solocarrière, maar ze voelt zich beter in haar vel in een band', liet een vriend van Keisha Buchanan weten.