'Ook media wisten van ballonklucht'
Foto: ap
Het Amerikaanse echtpaar dat de politie in Colorado deed geloven dat hun zoontje van 6 in een heliumballon was opgestegen kan een aanklacht tegemoet zien. Volgens sheriff Jim Alderden is de hele zaak in scène gezet en waren diverse media daarvan op de hoogte.
De ouders Richard en Mayumi Heene zijn vooralsnog niet gearresteerd. Het stel, leerde elkaar kennen tijdens acteerlessen in Hollywood. Vermoedelijk hebben ze het hele ballonverhaal verzonnen om een realitysoap te promoten. Eerder nam het gezin al deel aan de realityshow ’Wife Swap’.

Door toedoen van de stunt moest het internationale vliegveld van Denver enkele uren worden gesloten. Twee helikopters volgden de ballon in de vorm van een vliegende schotel, die ruim tachtig kilometer vloog alvorens te landen. Toen de jongen niet in de ballon werd aangetroffen werd een zoektocht ingesteld. Ondertussen volgden miljoenen televisiekijkers wereldwijd het drama.

Mogelijk zijn de twee ouders niet de enigen die de ballonvlucht in scène hebben gezet. Sheriff Alderden is van mening dat ook diverse media op de hoogte waren. Uit documenten zou blijken dat een van de mediavertegenwoordigers de Heenes heeft betaald voor het ballonincident.

Alderden overweegt een aanklacht wegens het doen van een valse melding, poging tot beïnvloeding van een ambtenaar, samenzwering en het op het verkeerde pad brengen van een minderjarige. Op de zwaarste aanklachten staat een maximumstraf van zes jaar gevangenis en vijfhonderdduizend dollar boete.

Volgens Alderden waren alle drie de kinderen van het echtpaar ervan op de hoogte dat het een stunt was, maar door hun leeftijd komen zij er zonder aanklacht van af. De oudste zoon van het stel is 10.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig