De Brit Adrian Reeman heeft zich de laatste 23 jaar met een hoogst ongewone hobby beziggehouden. De man heeft het interieur van zijn kleine flat omgebouwd tot een replica van het Kasteel van Versailles.
Het appartementje van Reeman zit op de negende verdieping van een onpersoonlijk flatgebouw in Southampton. De 59-jarige Reeman heeft zijn woning zondere enige kennis van renovatie volledig omgetoverd tot het beroemde Kasteel van Versailles.

Zijn obsessie startte in 1986, toen hij bij zijn vrouw Annette in het flatgebouw introk, die er al twee jaar woonde. 'Om eerlijk te zijn: ik vond het behang dat hier hing oerlelijk. Ik begon de muren te schilderen en voor ik het wist , begon het hier steeds meer te lijken op 18e-eeuws paleis.'

Reeman is zelf nooit in Versailles geweest, en nu het appartement af is, ziet hij ook geen enkele reden om nog te gaan.

Reeman en zijn echtgenote zijn verplicht om alles opnieuw af te breken als ze ooit verhuizen. 'Het is immers verplicht om elke flat in zijn originele staat over te laten. Maar dat zal ik op mijn leeftijd niet meer kunnen. We zijn dus verplicht hier te blijven tot we sterven', aldus nog Reeman.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig