Senegalese prostituee: 'Niets te maken met dood VDB'
Foto: ap
Seynabou Diop, het Senegalese hoertje dat in verband wordt gebracht met het overlijden van wielrenner Frank Vandenbroucke, heeft niets te maken met zijn dood en heeft hem ook niet bestolen.

'Frank was een zeer charmante en humoristische man. Maar hij dronk veel. Heel snel waren een fles champagne en een fles whiskey helemaal op', verklaarde de Senegalese in Het Laatste Nieuws.

'Hij begon te vertellen hoe mooi hij me vond. Hij wilde met me trouwen en me meenemen naar België, zei hij. Als ik met hem meeging, zou ik ook een ster worden. Ik dacht dat hij een belangrijke fotograaf was', stelde ze.

'Toen we in het hotelletje La Maison Bleue aankwamen, was Frank erg dronken. Hij werd ziek, heeft overgegeven en ik heb het opgekuist. Seks is op geen enkel moment ter sprake gekomen. Tegen half zes ’s morgens ben ik vertrokken. Toen ik ’s middags terugkeerde, was de deur van zijn kamer dicht. Ik ben met de hotelbazin binnengegaan en daar vonden we zijn levenloze lichaam. Naast het bed lag zijn tasje met persoonlijke spullen en medicatie. En ook een spuit en een koffielepeltje', aldus Diop, die al een week opgesloten zit in de gevangenis van Thiès. Niet voor de dood van VDB, wel voor betrokkenheid bij de diefstal van zijn gsm’s.

'Dat heb ik écht niet gedaan. Ik zou wel gek zijn, stelen van een dode toerist! Volgens mij is Frank die gsm’s verloren toen hij in de taxi viel', besloot ze.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig