In de Amerikaanse staat Texas heeft een man vorige week dinsdag een bizarre ontdekking gedaan toen hij bomen aan het snoeien was op zijn landgoed in Comal County. De 34-jarige Jarrette Schule merkte plots een vreemde groene buis op. Het bleek om een raketlanceerder te gaan.
Schule wist niet wat hij moest doen met de antitankraket en nam het wapen dan maar mee naar huis. Volgens de The San Antonio Express-News probeerde de man onder andere de FBI, de Amerikaanse staatsveiligheid en aantal andere diensten te contacteren om de vondst te melden. Schule werd echter steeds doorverbonden.

Uiteindelijk belde de man naar de militaire politie van Fort Sam Houston in San Antonio, die zijn informatie doorgaf aan een speciale inspectrice. Die kwam woensdagmorgen langs om het wapen op te halen. 'Ze vertelde dat het de eerste keer was dat ze zoiets had meegemaakt', aldus Schule.

'Aan de hand van het serienummer zullen we proberen te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de raketlanceerder', vertelde Phil Reidinger, een woordvoerder van Fort Sam Houston.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig