De huisartsen zijn naar eigen zeggen nog niet klaar om met de gratis vaccinatiecampagne van risicopatiënten tegen de Mexicaanse griep te starten. 'Er blijft onduidelijkheid over het registratiesysteem en de verloning', zegt Jos De Smedt van Domus Medica in de kranten van Concentra.
In het hele land start maandag de eerste fase van de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep waarbij medisch personeel zich vrijwillig kan laten inenten.

'Ook patiënten in het ziekenhuis die extra risico lopen of mensen die via het ziekenhuis worden opgevolgd, komen in aanmerking', legt griepcommissaris Marc Van Ranst uit. Vanaf 1 november komt de globale groep risicopatiënten aan bod via de huisarts.

Huisartsen die risicopatiënten over de vloer krijgen, weten volgens De Smedt niet hoe die gratis vaccinatiecampagne precies moet verlopen. 'Waalse artsen en enkele Vlaamse dokters weigeren te registreren en we weten niet hoeveel vaccinaties er nodig zijn en of we patiënten met een verhoogd risico vroeger een prik mogen geven', klaagt De Smedt aan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig