WASHINGTON - Wapendeskundigen van de federale Amerikaanse recherche hebben in een witte leasebestelwagen een patroonhuls van een geweer gevonden. Het voertuig lijkt te beantwoorden aan de beschrijving van dat dat gezocht wordt in verband met de sluipschutter die op korte tijd in de buurt van Washington al negen mensen heeft gedood.
De bestelwagen stond nabij de luchthaven Dulles in Washington. De wagen is ondersteboven gekeerd en deskundigen in ballistiek onderzoeken of de gevonden patroonhuls identiek is aan hulzen die zijn gevonden op de plaatsen van de moordpartijen.

Bij de schietpartijen hadden getuigen een witte bestelwagen opgemerkt. De huls is gevonden door een bediende van de verhuurfirma, tijdens het reinigen van de bestelwagen. Die bediende heeft de politie verwittigd.

De politie heeft ondertussen de vondst van de bestelwagen en van de patroonhuls bevestigd, maar de resultaten van het onderzoek zullen voor maandag niet gekend zijn. De politie wou niet zeggen of zij al dan niet iemand had kunnen opsporen of oppakken die de witte bestelwagen had gehuurd.