Dinsdag 19 augustus: Dit was vandaag
Foto: belga
België heeft nog steeds geen medaille op de Olympische Spelen van Peking, al was het er dinsdag wel heel dichtbij. Baanrenners Iljo Keisse en Kenny De Ketele reden een uitstekende wedstrijd in de ploegkoers, maar strandden op de vierde plaats.
De voetballers van hun kant konden zich via winst in de halve finale tegen Nigeria al verzekeren van goud of zilver, maar ze verloren met 4-1 van Nigeria. Vrijdag spelen ze, opnieuw in Shanghai, en opnieuw tegen Brazilië, voor de bronzen medaille.

Naast Keisse en De Ketele presteerden ook de broers Borlée echt sterk dinsdag in de halve finales van de 400m. Kevin Borlée miste heel nipt een plaats in de finale en verbeterde het Belgisch record van Cédric Van Branteghem, van 45.02 naar 44.88. Jonathan Borlée verbeterde zijn persoonlijk record (45.11); Cédric Van Branteghem presteerde minder goed (45.81) en werd laatste in zijn reeks. Ook Kristof Beyens werd laatste in zijn halve finale van de 200m.

In Qingdao vaarde Evi Van Acker de medal race in de Laser Radial, ze werd uiteindelijk 8e in de eindstand. De regatta van Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer in de Tornado werd geannuleerd.

In de voormiddag werkten Peter Croes en Axel Zeebroek hun triatlon af. Beiden kwamen in beeld en vooral Axel Zeebroek reed een dijk van een wedstrijd. Tijdens het fietsen en in het begin van het lopen lag hij lang aan de leiding, en hij werd uiteindelijk 13e. Croes finishte als 27e.

De Belgische hockeyers tot slot wonnen hun eerste wedstrijd op deze Olympische Spelen, met 3-1 van China, en spelen donderdag om de 9e plaats tegen Canada.