ERLANGEN - Het Duitse gerecht heeft twee begrafenisondernemers opgepakt op verdenking van de moord op een concurrent. Het duo wilde de zaak van hun concurrent overnemen, maar toen de verkoop niet rond geraakte, zouden ze de bijna perfecte moord hebben gepleegd. Dat meldt Der Spiegel op zijn website.
Begrafenisondernemer Erich W. verdween in april 2007 spoorloos uit het Beierse dorpje Büchenbach na een geschil met twee concurrenten. De drie mannen spraken af in het kantoor van de vermoedelijke daders. Een van de twee verdachten, de 52-jarige Michael S., wilde de zaak van het slachtoffer overnemen, maar kon de gevraagde prijs niet ophoesten.

'Toen bleek dat beide partijen niet tot een vergelijk konden komen, zouden de verdachten de man hebben vermoord in hun kantoor en gebruik hebben gemaakt van hun expertise ter zake om zijn lichaam te doen verdwijnen', aldus een woordvoerder van het parket in Erlangen.

De politie denkt dat de verdachten het lichaam in een doodkist hebben gelegd en er vervolgens mee naar een crematorium zijn gereden, waar ze hem onder een valse naam lieten verbranden.

Erich W. werd echter een jaar lang niet als vermist opgegeven. Tot zijn ex-vrouw naar de politie stapte na een tip van een voormalig werknemer.

De twee verdachten riskeren een levenslange celstraf.