De raadkamer in Brugge heeft dinsdag de aanhouding van de 24-jarige Nicky C. uit Oostende bevestigd. De jongeman sloeg tijdens de nacht van donderdag op vrijdag met een skateboard op het hoofd van de 17-jarige Kenzo V. nabij het Casino Kursaal in Oostende. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk op.
De advocaten tekenen geen beroep aan tegen de verlenging van de aanhouding. 'We willen met een beroepsprocedure het dossier niet vertragen', vertelt meester Franky Baert. 'Er moeten nog diverse verslagen aan het dossier worden toegevoegd. Daarbij onder meer het medisch verslag over de verwondingen van het slachtoffer. Hoe dan ook had mijn cliënt nooit de bedoeling om iemand om het leven te brengen.'

Volgens meester Freddy Landuyt, die eveneens de 24-jarige bijstaat, moet het onderzoek snel meer duidelijkheid brengen over de toestand van het slachtoffer en over de omstandigheden toen zijn cliënt uit de wagen stapte, net voor de feiten. Hij verwijst daarbij onder meer naar alcohol- en drugsgebruik. 'Mijn cliënt heeft zich onaangepast gemengd in een ruzie van een vriend van hem. Verschillende getuigen zijn het daarover eens', aldus Landuyt.

De advocaten gaan er ook vanuit dat de vrijlating niet kan verkregen worden door de publieke belangstelling voor de feiten.