Rusland en Georgië hebben dinsdag gevangenen geruild, zo stelde een fotograaf van het agentschap AFP vast in Igojeti, een dorp op een dertigtal kilometer van de Georgische hoofdstad Tbilisi.
Rusland stuurde helikopters met dertien Georgiërs. Twee van hen leken gewond. Ze werden geruild tegen vijf Russen. De Russische minister van Defensie bevestigde dat er 15 Georgiërs werden overgedragen, maar aan Georgische zijde wilde men nog geen commentaar kwijt.

'Ik ben van Vladikavkaz (hoofdstad van het Russische Noord-Ossetië) naar Tschinvali (hoofdstad van het Georgische Zuid-Ossetië) gebracht', vertelde een van de Georgiërs aan de fotograaf. Hij was gewond aan het been en werd in een ambulance afgevoerd.

De fotograaf zag ook enkele Russische gevangenen op brancards. Het is niet duidelijk of alle gevangenen nu uitgewisseld zijn. De Georgische viceminister van Binnenlandse Zaken maakte maandag gewag van 'meer dan 100 Georgische burgers die worden vastgehouden door de Russen en 12 tot 15 Russen die worden vastgehouden door Georgië'.