LONDEN - De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband meent dat de NAVO haar engagement om de aansluiting van Georgië en Oekraïne moet herhalen. Dat schrijft hij in een artikel in The Times.
'Te midden van de EU en de NAVO en omwille van de VN-resoluties, moeten wij onze steun aan die landen herhalen en tegelijkertijd ons engagement duidelijk maken om Rusland te tonen wat de kost van het avontuur en de agressie is', verklaarde de minister.

'Wij moeten ons engagement dat we tijdens de NAVO -top in april uitspraken, bevestigen en Oekraïne en Georgië ontvangen', voegde het hoofd van de Britse diplomatie er nog aan toe.

In hetzelfde artikel, spreekt Miliband zich uit tegen een mogelijke uitsluiting van Rusland op de G8. Maar de G7 (de G8 zonder Rusland) moeten klaar zijn om te reageren als haar gemeenschappelijke waarden worden geschaad. Deze verklaring komt er op het ogenblik dat de 26 ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zich in Brussel bevinden om hun steun aan Georgië te bevestigen.