BRUSSEL - De MR verwacht van formateur Yves Leterme concrete en evenwichtige voorstellen. Dat verklaarde MR-voorzitter Didier Reynders zondag, na de aankondiging van het Paleis dat de koning de formateur heeft gevraagd nieuwe contacten te leggen met de oranje-blauwe partijen alvorens de onderhandelingen te hervatten.

'We verwachten van de formateur nu een initiatief en concrete en evenwichtige voorstellen op budgettair, socio-economisch en communautair vlak. Leterme beschikt over alle nodige informatie. We hebben hem die al overgemaakt. We hebben die herhaald aan de koning en tijdens de verschillende informele contacten tijdens het weekend, met de formateur incluis', aldus Reynders.

'Het is nu aan hem om een initiatief te nemen, niet enkel op het vlak van de procedure, maar ook ten gronde, door evenwichtige voorstellen te doen in alle domeinen die op tafel liggen', luidt het.

Reynders zegt ter beschikking te staan van de formateur. Wel voegde hij er aan toe dat hij zondagavond naar het voetbal gaat kijken en dat hij voor maandagmorgen een bijeenkomst van de interparlementaire groep heeft belegd. De MR-voorzitter blijft ook in nauw contact met zusterpartij Open Vld.

Bij cdH onthield men zich zondagavond van commentaar.