Spencer Tunick fotografeert op gletsjer
Bijna zeshonderd vrijwilligers hebben zich zaterdag naakt laten fotograferen bij een smeltende gletsjer hoog in de Alpen. Met het opmerkelijke project wilde Spencer Tunick aandacht vragen voor de effecten van de wereldwijde klimaatverandering. De temperatuur tijdens de fotosessie lag iets boven het vriespunt.
Greenpeace had de wereldberoemde naaktfotograaftoestemming gegeven voor het maken van de foto's aan de voet van de Aletsch gletsjer, die op de Unesco-lijst van werelderfgoedn prijkt.

Volgens Greenpeace en de fotograaf is het menselijk lichaam even kwetsbaar en fragiel als een smeltende Alpen-gletsjer. Het enorme bergijsveld krimpt jaarlijks met honderd meter. Het is de bedoeling dat Greenpeace van de mooiste foto's billboards maakt die binnenkort een grootschalige klimaatcampagne gaan ondersteunen.

De Amerikaanse beeldend kunstenaar is wereldberoemd voor zijn opmerkelijk composities met naakte mensen. Eerder maakte hij soortgelijke foto's op onder meer het Grand Central Station in New York en in een tulpenveld in Noord-Holland. Zijn record ligt op 18.000 naakte mensen, die hij begin dit jaar in Mexico-Stad fotografeerde.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig