LEIPZIG - Goed nieuws voor de fans van elektronische spelletjes. Zowel Sony als Microsoft gaan de prijs van hun spelconsoles fors verlagen. Dat hebben de concerns aangekondigd op de Games Convention in het Duitse Leipzig.
Een Playstation 2 kost vanaf maandag nu maar 149,99 euro meer. In het verleden ging het computerspeelgoed nog over de toonbank voor 199,99 euro, dat is 25 procent meer. Ook softwareconcern Microsoft kondigde aan dat het de prijs van zijn Xbox vrijdag terugbrengt naar 149,99 euro. Bij de introductie op de Europese markt kostte een Xbox nog 459 euro.

Volgens het Nederlandse persbureau ANP komt de prijsverlaging niet als een verrassing. Microsoft had de Xbox in de Verenigde Staten al fors in prijs verlaagd. Sony en Microsoft hopen met de prijsverlaging de verkoop van spelcomputers op te krikken voor de kerstperiode, aldus ANP.

Vorig jaar nog zag de spelletjesafdeling van Sony haar omzet terugvallen van 1,25 miljard euro tegenover 1,94 euro in dezelfde periode het jaar daarvoor. Een van de redenen was toen dat de Playstation 2 minder goed verkocht dan verwacht. Desondanks overschreed de console in mei van dit jaar de kaap van meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Van de Playstation 2 gingen al meer dan 70 miljoen exemplaren over de toonbank.

Voor het einde van dit jaar wil Sony bovendien de Playstation Portable op de markt brengen. Die moet de strijd aangaan met de draagbare spelconsoles van Nintendo.