BRUSSEL - De herstellingswerken op de grote Ring rond Brussel die aangekondigd waren voor volgend weekend, worden uitgesteld tot een weekend in september. Volgens ingenieur Chris Caestecker van de afdeling Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant zijn er technische problemen met het sneldrogend beton dat bij de herstelling zou gebruikt worden.

,,We wilden voor deze herstelling werken met zogenaamde ultrafast track'', zegt Caestecker. ,,Dat is een soort snelverhardend beton, maar nu blijkt dat de samenstelling van het mengsel nog niet optimaal is. We nemen geen risico en stellen de werken uit tot dat wel het geval is. De werken zullen plaatsvinden in een weekend in september.''

Intussen voeren arbeiders in de nacht van vrijdag op zaterdag wel herstellingen uit aan het viaduct van Vilvoorde. Caestecker: ,,Meteen de tweede reden om de werken aan de Ring uit te stellen. Hoewel de herstelling aan het viaduct geen invloed heeft op het verkeer, zadelen we de automobilisten toch liever niet op met twee zones waar gewerkt wordt.'' De herstellingswerkzaamheden aan de grote Ring moeten worden uitgevoerd op de buitenring tussen het Vierarmenkruispunt en de afrit 2 Wezembeek-Oppem. Het doorlopend gewapend beton wordt hersteld.