19 meisjes in zwembad aangerand
Foto: yds
Negentien meisjes tussen twaalf en dertien jaar oud werden vorige week aangerand in een zwembad in Ridderkerk. Tien jongens van dertien tot zestien jaar, voornamelijk uit Rotterdam, zijn opgepakt.
Dertien schoolvriendinnen uit Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht werden op maandag in het zwembad van Ridderkerk tegen hun wil betast door een groep jongens.

Het personeel van zwembad De Fakkel waarschuwde onmiddellijk de politie. Die hield na ondervragingen vijf jongens aan. Op vrijdag liep het weer mis. Zowel 's middags als 's avonds werden zes meisjes lastig gevallen. Vijf Rotterdamse jongens werden opgepakt.

De tien daders werden in de cel gestopt, hun ouders werden op de hoogte gebracht van de feiten. Aangezien de meisjes aangifte deden bij de polite, zullen de daders later voorkomen voor de jeugdrechter.

,,Dit gebeurt wel vaker in drukke periodes, maar niet in deze mate. Kinderen gaan klaarblijkelijk anders met elkaar om dan twintig jaar geleden, '' zegt Patrick Vermeulen van De Fakkel. Het zwembad heeft de regels aangepast na de aanrandingen.

Sinds vorige week is elk lichamelijk contact tussen badgasten ten strengste verboden. De daders zijn niet meer welkom.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig