De politie heeft drie minderjarigen uit de omgeving Balen-Mol opgepakt voor de diefstal van vierduizend siervissen bij de firma Rivendell uit Kasterlee. De diefstal vond dinsdagavond plaats in de kweekvijvers van de firma in Balen. De jongeren hebben gedeeltelijke bekentenissen afgelegd. Ze wilden de vissen in hun eigen vijver uitzetten. Volgens de politie van Mol werd er al een voorstel tot schadevergoeding gedaan aan de firma.
De eigenaars van de viskwekerij hadden de vissen, 2.000 blauwe windes en 2.000 goudwindes, dinsdagavond klaargezet in grote netten in de vijver. Ze moesten woensdagochtend in Luik worden afgeleverd. De eigenaar stelde de diefstal rond 21 uur vast. Honderden visjes lagen dood op de oevers van de vijver. De waarde van de gestolen vissen bedraagt 2.000 euro.

Het was al de derde keer in vijf dagen dat de viskwekerij bestolen werd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden voor zowat 300 euro aan vissen gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag verdween een Japanse koi. Of de minderjarigen ook voor die diefstallen verantwoordelijk zijn, wordt nog onderzocht