Farid le Fou moet weg uit Lantin
De gijzelingsactie in de zomer van 2005
De cipiers van de gevangenis van Lantin die aangesloten zijn bij de socialistische vakbond CGSP, hebben hun stakingsaanzegging ingetrokken. Ze hadden die stakingsaanzegging woensdag ingediend om te protesteren tegen het gedrag van de gedetineerde Farid Bamouhammad, bijgenaamd Farid le Fou. Donderdag werd een oplossing gevonden: de gedetineerde zal begin volgende week overgebracht worden naar een andere gevangenis.
Farid le Fou zit in de gevangenis voor doodslagen, pogingen tot doodslag en gijzelingen. Eerder zat hij al in de gevangenis van Doornik, maar de cipiers daar verkregen dat hij werd overgebracht naar Lantin.

De gedetineerde klaagt over lawaai. Hij eist van de andere gevangenen dat ze stil zijn zodat hij zich kan concentreren op het schrijven van een boek.

Gebroken knie

Ongeveer twee weken geleden heeft hij cipiers verwond. Een van de gevangenisbewaarders liep daarbij een gebroken knie op. Daarenboven dient de beklaagde bij elk incident een klacht in.

De cipiers waren het gedrag van Farid le Fou grondig beu en vroegen zijn overplaatsing naar een andere gevangenis. Om die eis kracht bij te zetten dienden ze een stakingsaanzegging in.

Brugge

Donderdag haalden ze hun slag thuis. Farid Bamouhammad zal begin volgende week 'voor enkele weken' naar een andere gevangenis gebracht worden, zo verzekerde de directie van Lantin.

Het lijkt erop dat Bamouhammad naar de gevangenis van Brugge zal verhuizen, ook al wordt dat niet bevestigd door de directie.