NA heeft 15 procent van Cumerio
Norddeutsche Affinerie heeft 15 % van de stemrechten bij Cumerio in handen.
Nu de koers van de Belgische koperverwerker Cumerio onder de 30 euro zit, is kandidaat-koper Norddeutsche Affinerie (NA) volop bezig de aandelen op te kopen. NA-topman Werner Marnette zegt in een gesprek met De Standaard dat de aankopen verder zullen gaan, ook al heeft de Oostenrijkse industriële groep A-Tec een blokkeringminderheid in handen.

Hij gelooft de topman van A-Tec, Mirko Kovats, te kunnen overtuigen dat de overname van Cumerio door NA de beste manier is om wereldwijd een leidinggevende rol te gaan speler in de koperindustrie.

De topman van NA ging gisteren onder meer bij de Vlaamse minister-president Kris Peeters langs om de overname vn Cumerio toe te lichten. Mirko Kovats deed dat vorige week al.

Mirko Kovats kreeg gisteren overigens de raad van de voorzitter van een Austrian Shareholders Association om tijdelijk terug te treden als gedelegeerd-bestuurder van A-Tec. Kovats wordt ervan beschuldigd dat hij in 2000 een discotheek waarvan hij eigenaar was, op een frauduleuze manier failliet liet gaan. In september begint de rechtszaak tegen Kovats.