Sterchele gaat naar Club Brugge
François Sterchele gaat naar Club Brugge. De 25-jarige spits heeft een contract getekend voor de komende vijf seizoenen, tot 2012. Dat meldt de Club op zijn website.
Zondag lichten Club Brugge de transfer toe tijdens een officiële persconferentie in het Jan Breydelstadion, anderhalf uur voor de wedstrijd tegen Real Valladolid, op de Brugse Metten. Met de transfer zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn, al is dat niet officieel bevestigd.

François Sterchele speelde vorig seizoen voor Germinal Beerschot en werd topschutter in de Jupiler League met 21 doelpunten. Op 24 maart 2007 maakte hij ook zijn debuut in de nationale ploeg.

Sterchele, die zijn carrière begon bij de Luikse provincialer Loncin, werd in 1994 als twaalfjarige door toenmalig topklasser FC Luik ontdekt en ingelijfd. Zijn talent als prijsschutter kwam evenwel pas aan het licht nadat hij de overstap maakte naar vierdeklasser Kelmis, in de Duitstalige hoek van België. Met 24 doelpunten werd hij er in 2003-2004 topschutter in vierde klasse.

Het jaar daarop loodste Sterchele derdeklasser Oud-Heverlee Leuven met 21 treffers naar de eindronde, waarin hij ook nog zeven maal scoorde en de promotie naar tweede klasse hielp afdwingen. Dat leverde hem een transfer naar eersteklasser Sporting Charleroi op, waar hij onder de hoede van huidig Club-trainer Jacky Mathijssen negen keer scoorde in 31 wedstrijden. Met een vierjarig contract bij Germinal Beerschot op zak ontplofte de Waalse doelpuntenmachine pas goed: vorig seizoen deed hij de netten 21 keer trillen.