ROME - De voormalige Italiaanse topscheidsrechter Pierluigi Collina krijgt de leiding over de dienst die arbiters in de eerste en tweede afdeling van het Italiaanse kampioenschap aanduidt. Dat maakte de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) bekend.
'Ik weet dat er veel van mij wordt verwacht en ik beloof mijn uiterste best te doen', verzekert Collina. 'Ik ben heel dankbaar en vind het een grote eer dat deze verantwoordelijkheid aan mij wordt toevertrouwd.'

Het imago van de Italiaanse referees lijdt momenteel nog steeds fel onder de gevolgen van het schandaal rond vervalste wedtrijden in het Calcio. Bij deze zaak waren verschillende scheidsrechters betrokken.

'Ik wil niet dat men mij beschouwt als de redder van de refs. Dat ben ik niet. Ik wil alleen mijn 28 jaar ervaring als scheidsrechter ten dienste stellen', aldus 'Collina.

De nu 47-jarige Collina, die in 2002 de WK-finale Brazilië-Duitsland (2-0) leidde, zette in 2005 een punt achter zijn carrière. Sindsdien was hij aan de slag bij als financieel raadgever en tv-consultant.