De beweging B Plus, die ijvert voor een evenwichtig en waarachtig federalisme, kondigt aan de vooravond van de nationale feestdag een rist nieuwe leden aan. Het gaat onder meer om Rudy Aernoudt, Hervé Jamar, Wim Helsen en Walter Zinzen.
B Plus, dat zich verzet tegen separatisme, is 'verheugd' een reeks nieuwe personaliteiten aan te mogen kondigen die zijn rangen vervoegt. Ze zijn afkomstig uit beide gemeenschappen en maken zowel deel uit van de politieke wereld als van de burgergemeenschap.

Eén van hen is Rudy Aernoudt, de hoge Vlaamse ambtenaar die het boek ’Vlaanderen-Wallonië, je t’aime moi non plus’ schreef. Daarnaast zijn er uittredend staatssecretaris Hervé Jamar, ex-journalist Walter Zinzen en humorist Wim Helsen. Andere nieuwkomers zijn de erevoorzitter van de Belgische voetbalbond Jan Peeters en de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski.

B Plus telt onder zijn 3.000 leden onder meer Wilfried Martens (CD&V), Richard Fournaux (MR), Willy Claes (SP.A) ou Josy Dubié (Ecolo), Pierre Chevalier (Open VLD) en Anne-Marie Lizin (PS).