Het federaal parket van Brazilië heeft de sluiting geëist van de luchthaven in Sao Paulo, waar dinsdag een vliegtuigongeval het leven kostte aan meer dan 200 mensen. Volgens het parket kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden na het ongeval.
Het parket vraagt een verbod om nog langer toestellen te laten opstijgen of landen op de luchthaven Congonhas in het centrum van de stad. Dagelijks zijn er 630 vertrekkende en aankomende vliegtuigen, wat van Congonhas de belangrijkste luchthaven van Zuid-Amerika maakt.

Dinsdag probeerde een Airbus A320 van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM te landen in de gietende regen. Het toestel gleed de landingsbaan af, stak een weg over en kwam tot stilstand tegen een gebouw. De 186 passagiers en het boordpersoneel kwamen om. In het gebouw werden 9 doden geteld en in een nabijgelegen benzinestation 13. Er konden al 181 lichamen worden geborgen.

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek was het ongeval te wijten aan een slechte afwatering op de landingsbaan. De luchthavenleiding acht het evenwel mogelijk dat de crash te wijten is aan een menselijke fout.